keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Joulukalenterin tekoa

Viime vuosina on papukaijalla ollut oma tehty kalenteri. Ihan pahvitötteröitä henkareissa. Se on ollut tosi söpö, mutta kuten kaikki ymmärtää, ei ole kovin helppoa säilöä 24 paperitötteröä vuodesta toiseen. Niinpä viritelmä lensi mäkeen viime jouluna, aaton jälkeen.

Vakaana aikomuksena oli ommella 24 pussukkaa, sukkaa yms. ennen joulukiireitä. Tyyliin tammikuussa. Sitten se jäi. Ja jäi.

Kunnes havahduin viime viikolla siihen, että joulu on kohta täällä! Ensimmäiset glögit ja joulutortut on syöty jo. Pienessä paniikissa rupesin suunnittelemaan papukaijalle kalenteria kunnes tajusin, että TÄNÄ vuonna niitä luukun avaajia onkin 2 tajuavaa ja innostunutta olentoa. Ja jos vain papukaija saisi kalenterin, olisi meillä sotatilanne päällä alta aikayksikön.

No 48 sukan tai pussin ompelu ei kuulostanut enää kovin viehkeältä, joten päädyin yksinkertaiseen ratkaisuun. Kumpikin saa yhden joulusukan, johon tonttu voi käydä iltasella tuomassa jotain pientä seuraavaa päivää varten.

Onneksi ihana äitini oli jostain kirparilta napannut kerran matkaansa ihanan jouluisen puuvilla kankaan, ja siitä sitten illan hämärissä leikkelin kaksi sukkaa. Tai huopatossua, ainakin koon ja näön puolesta. Sisälle tulee Marimekon markiisia antamaan ryhtiä, sitä oli jäänyt pieni pala kantoliina ompeluista yli. Tälläiset niistä nyt tuli. Ilman kaavoja ja ilman mittailuja. Ihan ei natsaa vuori ja päällinen ja toi viininpunainen yläreunakin vetää, mutta lapset oli ihan riemuissaan ja se kai on pääasia:)




Sitten tärkeimpään, sisältöön. Mitäs sitten lapsille tonttu toisi? Toissavuonna papukaija sai äitinsä ja enonsa vanhoista legoista rakenneltuja pikku juttuja. Viimevuonna paniikissa äkkiä ostettua krääsää.



Tänä vuonna on tarkoitus kerätä kalenteriin lähinnä kirpparilta ja kellarin kätköistä vanhoja leluja, kirjoja, levyja tms. Aika hyvä kokoelma niitä jo onkin. Varsinkin apinalle. Vanhat ponit ja barbit mummin kellarikomerosta päätyvät melko varmasti apinan kalenteriin. Lisäksi kirpparilta on löytynyt Pekka Töpöhäntää, fröbeleitä ynnä muuta mukavaa. Papukaijalle toistaiseksi on löytynyt oppi ja ilo sarjan kirjain domino.




Lisäksi matkaan on tarttunut mm. Ikeasta mehujäämuotit, Tigerista jotain pientä jne. Muutama karkki juttu varmaan tulee kalenteriin myös. Mutta pikku budjetilla mennään ja tarkoitus ei ole todellakaan se, että joka päivä löytyy kunnon lahja. Katsellaan käytöstä ja muuta. Sen mukaan, fiilistellen. Viime vuonna tonttu tomera toi aika pieniä juttuja- Tänä vuonna saattaa tulla jotain isompaakin, kuten tuo domino, jos kirpparilta sattuu löytymään jotain kivaa. Tai mitähän papukaija sanoisi jos kalenterissa olisi jokapäivä  yksi dominonappula ja viimeisestä luukusta tulisi sitten tuo tyhjä dominopelin laatikko:)


Hauskaa joulun odotusta jo nyt, marraskuussa, kaikille:)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti