lauantai 28. helmikuuta 2015

Kierrätys kunniaan

Naapurin kierrätysompelu-uurastusta katselleena, totesin, että on aika tarttua toimeen. Oman vaatekaapin tyhjennyksen yhteydessä nappasin kaikki kiinnostavat vaatteet ja kuosit kangaslaatikkoon.

Ensimmäiseksi tein pikkuapinalle mekon vanhasta t-paidastani. Beessi t-paita tai siis mekko ei tehnyt neitiin mitään vaikutusta. "Äiti, laita siihen pinkki sydän ". Ja äitihän teki työtä käskettyä. Pinkki sydän on niskassa ja eteen leikkasin silityskalvoista pari pinkkiä palmua, ikäänkuin teemaan sopivaksi. Neiti oli tyytyväinen. "Voikun se on kaunis, kiitos äiti!". Ja niin olen minäkin. Se on aika söpö.


Toinen t-paita muokkautui myös mekoksi. Sain aikoinaan lahjaksi suloisen lyhythihaisen hupparin kaverilta. Vaikka en sitä ole käyttänyt kymmeneen vuoteen, en ole raskinnut heittää pois. Ja onneksi niin. Sillä kissat ja pinkki ovat pikkuapinan lempijuttuja:) Koska hupparissa oli aika iso kaula-aukko, aikuiselle sopiva, leikkasin toisesta vanhasta t-paidasta pinkin kaitaleen ja ompelin sen aukkoa pienentämään. Huppu sai jäädä paikoilleen, vaikka se iso varmasti onkin. Hihan pyöriöt rypytin molemmissa mekoissa ja istutin pienennettyyn hiha-aukkoon. Kädensuut ovat todennäköisesti aika isot, mutta neiti ei ihan vielä ole suostunut sovittamaan:) Mietitään sitä sitten, kun malli on yhtestyöhaluinen:)



Tämä oli aika hauskaa ompelua ja helppoa. Saksitaan vanha vaate vähän sinneppäin, säilytetään kaikki helma, kaula-aukko ja kädensuu huolittelut, mahdollisuuksien mukaan. Oikeastaan ommeltavaa jää vain olka ja sivusaumojen verran:) Innostuneena ja yllättyneenä helppoudesta, on uusia ompeluprojekteja jo suunnitteilla. Muutama muukin t-paita tuli tuhottua mm. alla olevaan papukaijan kesäpaitaan ja pikkuapinan mekon kanttauksiin.



Muutama villatakki, useampi t-paita ja kasa farkkuja odottavat laatikossa, että aikataulut antavat myöden:) Kierrätys kunniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti