maanantai 23. maaliskuuta 2015

Perhosia

Näin kuvan erään firman t-paidasta. En sitä ostanut ja sitten en sitä saanut enää sopivaan hintaan. No kuva ei antanut rauhaa minulle, joten päätin kaavoittaa sen. Olisipa kannattanut tehdä ensimmäinen vedos jostain alelaarin ale-trikoosta, mutta tuttuun tapaan se ei oikein minulle käy.

Ai kärsimätön?

No tässä se on:


  


 Tulihan nyt varmasti selväksi millainen paita on? :) Laitetaanko lisää kuvia?

No siis, kankaana on Noshin perhostrikoo, ihana, pehmeä ja kauniin värinen. Paita on tehty siten, että leikkasin peruspaidan osat. Siten, että eteen ja taakse on lisätty saumanvarojen verran väljyyttä (ei siis sivusaumoihin vaan olan kohdalle suunnilleen) ja helmaan myös (hieman enemmän kuin vain saumanvarat). Siltikin sitä tuli liian vähän, eli sentti kaksi olisi pitänyt olla enemmän tilaa leveydessä. No ensikerralla tiedän paremmin.

Sitten helmaosa on leikattu irti molemmista kappaleista, jonka jälkeen kappaleiden yläosat on leikattu kolmeen osaan olalta helmaan hieman viistosti. Rypytyskappaleet olisi pitänyt tehdä hieman toisin, nyt tein kaksinkertaisena (todella raskas ). Kappaleen muodon olisi pitänyt olla myös hieman erimallinen ja nyt se pussittaa pikkasen hassusti. Ja jonkun verran kapeampana myös. Ideaali olisi varmaan kangas, joka olisi saman värinen myös nurjalta. Silloin tuo rypytys olisi kevyempi kun olisi yksinkertaisena.Frillat on rypytetty framilonilla, ompelukoneen avulla. Sen jälkeen frilla on kiinnitetty ompelukoneella keskikappaleeseen ja lopulta koko komeus saumuroitu reunakappaleeseen. Näin siksi, että moninkertainen saumurin sauma olisi ikävä ja painaisi pikku apinaa. Sitten tuo sauma on kaksoisneulattu vielä keskikappaleen puolelle litteäksi. Lopulta kiinnitin alaosan, siihen olisi voinut myös laittaa framilonin, mutta nyt meni ilman. Lopuksi tikkasin päälle kujan ja pujotin solmimisnauhan. Hihansuut päärmäsin saumurilla, enkä kääntänyt mitenkään.

Ja valmista on!


 Tässä vielä yksinkertainen kuva miten tuo paita on rakennettu:)


5 kommenttia:

  1. Kiitos! Kyllä niin kaipaan meidän ompelupäiviä ja keskusteluja.

    VastaaPoista
  2. Ihana paita! Kangas sopii todella hyvin tähän malliin :)

    VastaaPoista
  3. voi kiitos. Minäkin tykkään ja mietin, että tilaisin lisää uutta paranneltua versiota varten:)

    VastaaPoista