maanantai 27. tammikuuta 2014

Rusetteja, appelsiinejä ja savatusta

Yhdellä varsin mukavalla fb-ompelupalstalla, Saumanvarassa, on kiva pyöriä. Nykysin joskus jopa kommentoida. Siellä myös näkee kaikki uutuudet helposti, kun kangasvalmistajat niitä sinne postaavat. Se toki käy myös aika kalliiksi välillä. Viimeksi näin kuvan ihanasta Neenuskan/Emelin rusetti joustocollegesta ja sydämeni suli heti. Ja kun vielä Piilokirppiksen ihana omistaja järjesti kimppatilauksen, päätin minäkin tilata. Sunnuntaina kävin vihdoin Piilossa hakemassa kankaan.



Ja se on I-H-A.N-A.

Ihan ensin siitä teen kyllä itselleni jotain ja JOS sitä jää, saa pikkuapinakin jonkun mekkosen:)


Toinen ihanuus, jonka SAVA:n seinältä bongasin, on Stoff och Stil:n karuselli trikoo. Digiprintattu ihana ihana kangas. Tämä on niin minun makuuni. Tästäkin tehdään eka äidille ja sitten jos riittää saa apinanpoikanen jotain. Papukaijakin haluaa teepparin tästä, ehkäpä saakin. Ukkokullan siskontytöllekkin haluisin jotain tästä tehdä, sillä ihanan, Tukholmassa asuvan, miehen siskon avustuksella tämä kotiutui meille. Stoff och Stil kun ei suoraan Suomeen myy.



Kuva on kopiotui Stoff och Stil:n sivuilta, kun omasta kankaasta ei juuri tähän hätään ollut kuvaa.


SAVAsta puheen ollen. Toissapäivänä valmistui papukaijalle kylpytakki mummolaan.

Äitini pyysi joskus syksyllä, että surrautan vanhoista pyyhkeistä papukaijalla kylpytakin yökyläilyä varten. Juuri samaan aikaan SAVAssa oli ompeluhaasteena "tuhoa inhokki kankaasi" tai jotain sinneppäin. Siitäpä sain idean todellakin tuhota 3 inhokki joustista kaapinperukoilta. ja tulos on juuri sen mukainen. Siis, että ompelin kankaita joiden katsominen sattuu silmiin:) Ja, että ompelu-urakka kesti 3 kuukautta.



Ralliraita, luumu-beige raita ja oranssi joustofrotee on nyt silputtu aika hyvin. Trikoolla vuoritin hupun. Kuvan asettelukin on mitä on, kun tämä ompelus ei oikein napannut.

Tuntuu , että ompelujumi vähitellen kaikkoaa. Viimeisestä Ottobrestä surrautin vielä housut molemmille. Relaxed Fit kaava on mainio. Madallettu haarusta ja kapeat lahkeet, vähän kuin haaremit, mutta ei ihan kuitenkaan.

Kuva ei tee oikeutusta housuille, mutta parempaakaan ei nyt ole.


Kankana on Emelin ihana appelsiini velour.

Tälläistä tälläkertaa. Ensi kuussa uusin haastein.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti