keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joululahjoja



Olinpa päättänyt, että tänä vuonna en ompele lahjaksi mitään. Kun muutenkin ompelen perheelle ympärivuoden, ei vaatteiden saanti äidiltä joululahjaksi ole kovin hauskaa. Kai.

No suunntelma muuttui, kun oma äitini pärähti eräänä päivänä ovesta sisään.

"Tässä on kolme isäsi t-paitaa malliksi, tässä kaksi marimekon kangasta, pestynä valmiiksi. Tee isällesi lahjaksi pari paitaa."

Onneksi isä tykkää hihattomista, yksinkertaistakin yksinkertaisemmisti topeista. Edes kaksoisneulaa ei tule hänen vaatteeseen käyttää, vaan kaikki päärmätään siksakin avulla: Jess! ei oo vaikeeta. Toivottavasti paita sopii ja istuu, kun kaavoja ei nyt sitten voinut erikseen tehdä ja tutkia, että mistä sisään ja mistä ei.


Äidillekkin piti tehdä mekko. Mutta sopivaa kangasta ei löytynyt, joten kevätuutuksia odotellessa.

Sitten kun pääsin vauhtiin, päätin tehdä veikallekkin paidan, hauskasta Majapuun näppäimistö-trikoosta. toivottavasti sopii. Kaava oli taas hukassa (vaikkakin se on piirretty viimejouluksi:), joten vapaalla kädellä. Tuntuu hieman pussittavan tuo raglan-sauma mutta katsotaan näyttääkö päällä hassulta!

Ukko-kullan sisarentytölle lähti macaron -paita ja siihen sopivat kapeat collarit. Ihan kivat, eikö?



 Lapsille sitten pari paitaa, mekkoa sun muuta:)


Papukaijalle pari neulospaitaa, ihan perus kaavalla. Luultavasti lohikäärmepaitaa joutuu lyhentämään, näyttää vähän pitkältä. Puuvillaneulos on muuten niin ihana päällä talvella, lämmin ja mukava.

Apinanpoikanen saa uuden kaulaliinan, hanskat, myssyn ja villahousut.
Hanskoissa ja hatussa myös maatuska merinovillaa vuorina.
Kaavat. Hmm..hanska piirretty vanhasta ja hattu muokattu ottobren muutaman vuoden takaisesta mallista.



Kiiltokuvatrikoo taipui myös mekoksi ja paidaksi. Minä tykkään tästä kankaasta selkeästi, toivottavasti neitikin. Eilen ei nimittäin laittanut jalkaan sukkia, joissa oli musta rusetti kun "ÄITI, MUSTA ON POIKIEN VÄRI, ETKÖ SÄ TAJUA!!!" Että sillai. Neiti 3-v.



Lapset muuten tässä taannoin halusivat että teen heille lorupussin. No se on nyt sitten pukinkontissa sekin valmiina:) Oli aika hauska projekti. Loruja löysin netistä, kuvia myös.Kirjasta Tivoli tähtisade (Tittamari Marttinen ja Rosa Liksom) löytyi myös kasa mielettömiä oivalluksia ja runoja . Rakastan niin tuota kirjaa! Osaan korteista piirtelin loruun liittyviä kuvia. Aika kiva tuli vaikka itse sanonkin!
 

 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti