perjantai 11. lokakuuta 2013

Hattujuhlan huumaa..

Eskarin hattujuhla. Se kauan odotettu tapaaminen koululaisten ja eskareiden kesken. Retki ala-asteelle ja juhlintaa. Lauluja, leikkejä ja olemista. Ihanaa. Paitsi, että papukaijahan ei semmoisista perusta. Liikaa ihmisiä. Liikaa hälyä. Tuntemattomia. Pelottava koulu. Siksipä me emme papukaijalle sitä hehkuttaneetkaan ennenaikoja. 2 päivää aikaisemmin ilmoitin, että perjantaina olisi lähtö eskarikavereiden kanssa koululle. Fine. Ja joku hassu hattu pitäisi olla päässä. Fine. Viestit tuntuivat menevän perille.

-Papukaija, millainen hattu? Pipo? -No ei äiti kun taikurin hattu vihreästä pahvista. Hmm..Asiasta oli selvästi jo puhuttu eskarissa ja papukaijalla suunnitelmat selvät. Ei muuta kuin suuntaamaan Tiimariin. Mukaan tarttui vihreää kartonkia, Angry Birds - tarroja, kettu kohokuvio-tarroja, mansikka-kukka nauhaa ja kimalleliimaa (kyllä meidän papukaija oli varmaan tyttö edellisesä elämässä. Kukat, pinkki ja kaikki tyttömäinen on ennemmän mieleen kuin poikien jutut. Meillä ei ole mitään sotaleikki juttuja, hurjia hahmoja, ninjagoja tms. Legoja toki, mutta ei mitään oikein ärtsyä. Kun papukaijaa ei kiinnosta ja äitikään ei niistä tykkää).

Ketut papukaija valitsi, koska eskariryhmän nimi on Ketut. Aika ovelaa:) Upean hatun poikanen suunnitteli ja toteutti (äidin pienellä avustuksella totta kai:). Tämä on siis taikurin hattu.

Pieni papukaija on alkanut kiinnostumaan piirtämisestä, askartelusta, ompelusta yms käsityöhommista viimeaikoina. Ihan mahtavaa. Sitä on odotettu.

Kesällä hän halusi ommella. Valitsi kankaan ja resorin värin. Päätti, että haluaa t-paidan. Yhdessä leikkasimme kankaan. Papukaija painoi poljinta ja ohjasi parilla sormella ja minä parilla. Papukaija stoppasi ja alotti  käskystä. No hiha ja kaularesoreissa autoin enemmän, se oli vähän vaikeaa. Papukaija kuitenkin paineli kaasua hyvin hitaasti, että saimme ne kiinni:).
 Ompeluinnostus lemahti taas liekkiin viimeviikonloppuna, kun saimme yövieraaksi kaksi ihanaa tyttöä. Varsinkin isompi sisaruksista huokaili kangaskasojeni ja koneiden edessä. joten ommeltavahan se olisi. Kaikki kolme lasta suunnittelivat unikaverit paperille, leikkasivat kaavat, valitsivat kankat tilkkulaatikosta, kiinnittivät tilkkuihin kaavat, leikkasivat. Ja ompelivat ja täyttivät.

Isoin 9-v teki hämähäkin. 7-v teki madon ja papukaija 6-v suunnitteli ja toteutti leppäkertun:) Ihania eikö?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti