maanantai 14. lokakuuta 2013

Ja mä en tykkää yhtään neropateista..Enpä

Neropatit  on kuosi. jolle en lämminnyt yhtään sen ilmestyessä. Kas kummaa kuinka opin rakastamaan sitä lyhyessä ajassa ja lopulta siitä tuli pakkomielle. Alkuviikosta sitten vihdoin Itella muisti iloisesti minua. Melkein 2 metriä neropatteja muutti meille.Täydellinen kangas. Mieletön värimaailma ja ihana tunnelma. Kangas kävi pikaisesti pesulla ja tuli "leikkaamoon" jo puolimärkänä:) Niin kiire oli.

4 vaatetta sain leikeltyä. Nyt on kasa tilkkuja jäljellä. Joita en raski viskata pois:) Jos joskus tarvisi vaikka puolikkaan neropatin kuvaa jossain ompeluissa.

 Itselleni leggarit (kiitos vain erään ystävän, joka tartutti "leggarin teko" -kuumeen). Papukaijalle raglanhihainen paita. Toinen hiha on petroolin väristä tähtitrikoota ja toinen hiha musta-valko miniraitaa.  Supersöpö niinkuin papukaijakin. Ihanaa, että tämmöinen iso eskari vielä pukee äitimuorin tekeleitä.




Pikku apina, maimoudaki isänsä kielellä, halusi rusetin. Ei sen väliä mitä vaatetta, mutta rusetti piti saada. Yhden illan arvoin tylli-prinsessa-unelman ja perustunikan välillä, kunnes päädyin prinsessamekkoon, kellohelmalla ja kiinteällä tyllialushameella. No niihin kai loppuu se prinsessamaisuus - resorikantti kaulalla ja pitkät resorit hihoissa eivät ole kovin juhlavia. Ihana mekko kuitenkin. Vyötäröllä vielä punosvyö katkomaan linjaa. Kaavan yläosa perustuu Hoops kaavaan Ottobresta. Erihyvä peruspaita olkarypytyksillä. Kellohelman teko oli yksinkertaista, mutta matemaattista. Kangas ei nimittäin riittänyt täyskelloon ts. symmetriseen puolipalloon x2. Joten perheen insinöörille annettiin tehtävä: Mikä on ellipsin säde pisimmästä kohdasta,  kun lyhimmästä se on 4cm? Laskutoimitus ei tuntunut kovin yksinkertaiselta katsellessa siipan äherrystä. Niinpä nappasin mittanauhan, asettelin sen suunnilleen halutun kokoisen ellipsin muotoon ja mittasin pituuden. Ja tadaa! Vyötärön halkaisia valmis. Siippakin sai laskelmansa valmiiksi ja koska olimme päätynet lähes samaan senttimäärään uskalsin ruveta leikkelemmään helmaa.










Lopuista silpuista ja pikkupaloista sain vielä sen rusetti paidan maimoudakille. Todellista kankaan loppuun asti käyttöä.




Lisäsin vähän musta-valko miniraitaa mukaan ja takakappaleet tein kahdesta osasta, sauma kulkee keskellä selkää, tikkasin sen kuitenkin lätyksi ettei häiritse pienen touhuissa. Tuli tästäkin aika suloinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti