tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kakkubloggaus

Niin. kakkuja. Paljon kakkuja. Niitä on hauska leipoa, mutta meillä ne eivät oikein perheen kesken tahdo kulua, joten niitä leivotaan yleensä vain juhliin. Leipominen vaan on aika hauskaa puuhaa ja vielä hauskempaa on tehdä erilaisia koristeita ja kuorrutuksia, testailla uusia reseptejä ja löytää uusia juttuja ja oppia lisää.

Siksipä tässä katsaus viime vuosien kakkuihin. Osa on ihan käsittämätöntä sotkua, osa ihan ok ja pari helmeäkin löytyy joukosta:


Uusin, eli pikku apinan 3-v kakku. Tilauksena oli titi-kakku. Ei mikään mestarillinen suoritus mutta pikku päivänsankari oli aivan innoissaan:)



 Sitten papukaijan tämän vuoden synttärikakku. Jonkinlaista Lego Chima ukkoa tuon oli tarkoitus muistuttaa, mutta yritin oikaista, enkä suunnitellut kuvaa ensin paperille. No lopputulos on aika...mielenkiintoinen:)




Sitten kummitytön synttärilahja. Neitokainen tilasi kakun, jossa on hevosia ja kukkia, liilaa, turkoosia ja mustaa. Tälläinen siitä sitten tuli. Kun oikein tihrustaa, voi nähdä 4 pientä ponia kukkien keskellä:) Tähän testasin Kinuskikissan vadelma-kinuskitäytettä ja se oli kyllä todella hyvää. Yleensä tykkään ihan perinteisestä, eli mansikka-kermavaahto, mutta kokeilujakin on tehty. Lähinnä vadelma-mustikka-valkosuklaa linjalla olen liikkunut kokeiluissa. Ennen tätä vadelma-kinuskitäytettä, en ole löytänyt mitään suuria tunteita herättävää yhdistelmää.



 






 
Sitten papukaijan viimevuotinen kakku. Herra tilasi änkkäri kakun ja sen sitten saikin:)



Ja samaan syssyyn pikkuapinan viimevuotinen. Hello Kitty oli neidin aika lemppari sillä hetkellä.



Papukaijan kakku vuosimallia -12. Ei mikään parhaimpia taidon näytteitä, mutta eipä tuo haitannut:)



Pikku apinan 1-v kakku. Aika söpö:)






Pikku apinan nimiäiskakut, toinen marsipaani kuorrutuksella ja nimellä, toinen syötävällä valokuvaprintillä. Oli todella kuuma päivä ja tuo suklaa-kerma -hyydykekakku ILMAN liivatetta (siinäpä vasta ällöttävää tavaraa, tuo ihme-aine liivate saa kauhun väristykset kulkemaan selkärangassa.) suorastaan suli ja kuva samalla. Hyvää se silti oli. Ja valokuvankin kerkesin napata:)





Ja tästä se kaikki alkoi. Nuori mies halusi junakakun 4 vuotta sitten, ja äiti yritti. Enemmänkin muistuttaa traktoria tai jotain autoa. Vaunu on vege-sedän kakku ja itse auto on tavallinen mansikkakakku. Tämän "fiaskon" jälkeen marssin alan liikkeeseen ja ostin hieman tarvikkeita, muotteja, tyllan, lastoja, muotoiluvälineitä, silikoni alustan, pastavärejä, valkaisija väriä, elintarvikeliimaa, kakkuvuokia, muffini peltejä jne jne. 4 vuoden testailujen jälkeen voisin väittää, että nykyisin kakkujen teko sujuu hieman paremmin jo. Kateellisena ja ihaillen selailen kuitenkin kakkumestareiden blogeja ja mietin, koska oppisin enemmän:)




Ja kerta kiellon päälle. Tämä ei ole varsinaisesti kakku vaan profiterol. Ei siis kuulu kategoriaan, mutta on, ah, niin herkullista. Ja helppoa. Tässä helppo ohje ko. herkun tekoon:

Pirkka kermatäytteisiä tuulihattuja (jos ei tunne suurta tarvetta tehdä itse tuulihatut ja täyttää niitä. Jos itse täyttää voi täytteen kanssa käyttää mielikuvitusta hieman enemmän, esim vaahtokarkki, suklaamousse tai jäätelö voisi tuoda kivaa potkua ko. jälkiruokaan). Lisäksi vatkattua kermaa tai vaniljavaahtoa tai jäätelöä. Päälle sulatettua suklaata,tummaa tai maitosuklaata. Tai oikeastaan yleensä keitän suklaasta ja kermasta kastikkeen.

Sitten vain sekaisin kulhoon ja syömään:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti