sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Vauvan peitto ja muuta

Nyt se on valmis. Työn ja tuskan takana. Kantti ei ole edes sinneppäin ja en ole varma, kehtaako tätä laittaa eteenpäin. Lahjaksi kun olisi menossa.



Ystäväni Haniassa Kreetalla saa pian esikoisen. Kesällä keskustelimme kaikenlaista maan ja taivaan välilä lapsen saamisesta. Ihana, järkevä ystävä oli päättänyt kestoilla, mutta kestovaipat Kreikassa ovat tuhottoman kalliita. Niinpä päätin etsiä halpoja käytettyjä vaippoja täältä. Niitähän löytyi yllättävän helposti, takana on aika jolloin käytetystäkin vaipasta joutui maksamaan yli 10 euroa kappale.

Lisäksi kasaan iskin papukaijan vanhan kantorepun ja rengasliinan (sillä en todellakaan halua, että ystäväni hajoittaa selkänsä jollain Chiccon rintarepulla). Yhden söpön käyttämättömän kirppisvaatteen ostin myös ja ompelin parit housut.




Pöksyt ovat Ottobresta kaavalla summer sea, koossa 56. Ne näyttävät niin tajuttoman pieniltä, että voiko mikään vauva mahtua niihin sisään? Olisikohan pitänyt suoraan siirtyä isompaan kokoon? Pehemiän kolmiot ja Kestovaippakaupasta hankitut lumitiikerit ovat molemmat digiprintattuja. Varsinkin nuo tiikerit ovat ihanat!

 
Mutta tuo murheenkryyni peitto on saanut monta kyyneltä hersyämään silmistä. Miksi, oi miksi, en ole järjestelmällinen ja tarkka. Että edes nuo palaset olisivat samankokoisia. Miksi, oi miksi, minulla ei ole peittaria tai edes kantinkääntäjää tai tasaista ompelujälkeä ja vakaata kättä.


No ei auta itku markkinoilla, tällainen tuli ja tällainen lähtee paketissa, toivottavsti tykkäävät. Peiton toiselle puolelle on aplikoitu tulevan vauvan nimi Hafed Ifaistos. Ihana, varsinkin tuo Ifaistos on aivan loistava nimi!


Peiton välissä on fleece, tarkoitus siis on, että tämä on lattialle levitettävä alusta vauvalle, ei niinkään peitto. Siellä kylmillä kivilattioilla hohkaa kovasti talvella, ja ehkä tämä hieman estää vetoa. Pari lelun kiinnityskohtaa ja muutama nauhanpätkä vauvan ihmeteltäväksi on myös tähän tungettu.Ratisevan lelun ompelin ihan vain yhdistämällä kaksi Veron Puodin Maijaa ja laittamalla hieman fleeceä ja kappaleen kinkunpaistopussia sisään. On pehmeä ja ritisee kivasti puristellessa! Toinen mukaan lähtevä lelu on pikkuapinalle ostettu, mutta vähälle käytölle jäänyt Les Deglingos merkin lelu.

Tervetuloa maailmaan Hafed!

1 kommentti: