sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Tumpputehdas

Tänä syksynä olen etsinyt täydellistä pipokaavaa. Tai siis etsinyt sitä oman pään sisältä. Ja pään ympäriltä harjoituskappaleiden muodossa:) Vielä se ei ole täydellinen, mutta käyttökelpoinen. Hyvät valmiit pipokaavat ovat kiven alla ja sopusuhtaisen pipon ompelu on vaikeaa. Aika omituista, kun miettii miten yksinkertaisesta vaatekappaleesta on kyse. Nyt on kuitenkin väännetty peruspipon kaava lapselle ja aikuiselle. Ja ylläri, koko perhe on saanut ainakin yhden pipon/pää.


Lisäksi olen kaavoittanut kaksi myssyä korvaläpillä. Yhden, jossa sauma on keskelle edessä ja takana (alempana hassun näköinen kuva). Toiseen kaavoitin 3 saumaa, taaksi yhden ja kummallekkin sivulle yhden. Kun välillä on niin ihanaa kangasta, ettei sitä saumaa ainakan tuohon eteen halua:) Pikkuapinan pää oli mallinukkena, johon harsin kaavoituskappaletta, harsin, leikkasin, purin, harsin, leikkasin ja purin. Nyt on vihdoin myssy kaavoitettu ja ompeluvaiheessa.


Sitten tumppuihin. Taas otin pikkuapinan koekaniiniksi ja kaavoitin hänen käden avulla pienet fleecevuoriset neuloshanskat- Kun se oli tehty, ompelin vielä 3 paria lisää hanskoja:)
Hanskojen kaavoitus ja leikkuu ei ole ihan helpoimmasta päästä. Jotta saa kaksi erikäden kanskaa, pitää välillä pysähtyä miettimään (ja kyllä, tein myös parin saman käden vuoria kun jarrut eivät toimineet. Siinähän sitten purin koko P*n kiroillen typeryyttäni.


 Eli vierellä on leikatut haskapalat, vuori ja päällinen. Itseasiassa tuo trikoopällinen on osittain jo ommeltukkin kiinni toisiinsa. Ihmeellisen näköisiä paloja:)


Tässä hanska on ommeltu kasaan, vuori, ranteen päälle tuleva resori ja tumpun päällyskangas.



Täsä vielä lopullisessa muodossa muutama. Kaksi pariatui Majapuun heppaneuloksesta, yksi heksagon neuloksesta ja yksi pari Aarrekidin avaruusmatkatrikoosta. Siihen siis tuo korvallinen myssy pariksi. Kaikissa on paksu lime fleece vuorena ja kaksinkertainen resori varmistamassa ettei tumppu heti lennä pikku käsistä pois...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti