keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Villan taikaa

Nimittäin merinovillan.  Olen vasta tänä syksynä kokenut valaistuksen, että villavaatetta ei tarvitse oikeasti kutoa tai virkata tms. vaan sen voi myös ommella:) Kiitos siitä useiden pienten kangaskauppojen merinovillakankaat. Merinoa saa ribbinä, interlockina, joustofroteena, neuloksena jne. Kuosillisena tai yksivärisenä, Musta-valkoisena tai värilllisenä.

Pitkän harkinnan ja kangaskauppojen ennakkokuvien tutkailu facebookissa sai minut päätymään 3 eri kuosiin. Nimittäin Majapuun/ Pehemiän maatuska- ja nallekuoseihin sekä Ikasyrin Chevron saharaitaan.  Viimeksi mainittua en saanut ja muidenkin kanssa meinasi käydä huonosti. Opin uutta: määrät nettiputiikeissa ovat pieniä villojen kohdalla,  koska villat ovat kalliita ja iso riski kauppiaalle.

 No joka tapauksessa, tuli kyseinen päivä ja kellon aika, kun maatuska ja nalle pamahtivat nettikauppoihin. Naputtelin heti samalla sekunnilla molemmat ostoskoriin, kassalle ...ja pieni ääni huutaa sängystä (kello oli 21.00).."äiti pissahätä".."äiti vettä"..."äiti rapsuta"..Ennen kuin sain papukaijan ja apinan poikasen rauhoittumaan sänkyihinsä, oli kriittiset 15 minuuttia kuluneet ja ...nallevilla loppuunmyyty, maatuskaakin enää pikkupätkät Majapuulla, Pehemiällä ei lainkaan. Hermostuin ja jätin koko merinon tilaamatta. Seuraavana päivänä minä joku kuitenkin käytti pankkitunnuksiani ja tilasi 2 metriä maatuskaa. Ikasyrin kankaiden kanssa en edes kerinnyt sivulle, kun ne olivat jo loppu.

Muutama päivä sitten näin pienen ilmoituksen facebookin uutisvirrassa -erä merinoa tulossa vielä Pehemiälle. Samoin tein naputtelin pikkupätkän nallea ja musta-valkoraidallista merinoa. Jee. Niitä odotellessa.

Omat maatuskaleggarit ovat jo valmiit. Neuletakki olisi vielä kiva, sitä olin suunnitellut tuosta Ikasyrin kankaasta. Täytynee laittaa suunntelmat uusiksi:)

Lopuista villoista aion ommella koko perheelle kerrastot tai jotain. Jokatapauksessa villakärpänen puri minuakin:) Ja ei, en aio enää koskaan neuloa itselleni mitään. On paljon hauskempaa, nopeampaa ommella ja saa taatusti siistimpää jälkeäkin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti