torstai 21. elokuuta 2014

Metsäkissat

Meidän metsäkisut. Ihana ihana Pehemiän neulos muuttui äidille ja pojalle samisteluvaatteiksi. Papukaijan paita sai vaalean turkoosit, tai ehkä mintunvihreät, resorit ja äidin tunikamekko sai mustat:) Aika hauska kangas, ja talvea varten lämmin.

Hamstrasin tätä viime kankaiden yöstä, koko kesän se odotteli kaapissa, ja nyt sitten pääsin hommiin. Neulosta on niin kiva ommella, se on helppoa kuin mikä. Kangas luistaa hyvin, mutta ei veny turhia. No ainoastaan oman mekon helmaan katkoin 4 neulaa, kun yritin yhdistää tupla collegea ja neulosta. Lopulta myönsin tappion ja laitoin saumuriin paksumman neulan, ja homma skulasi taas:)






Omaan tunikaan tein kauluksen mustasta collegesta sekä nallemerinovillan jämäkappaleista. Tuli hyvä. Leikkelin kauluksen summamutikassa. Halusin edestä hieman päällekkäin menevän korkeahkon kauluksen, joka laskeutuu kauniisti eteen. Sellaisen myös sain (jihuu, välillä onnaa!).


Pikku-ukon paita on perusraglan. Kaulusta en kantannut, vaan laitoin collegepuseroista tutun tuplaresorin jonka neulasin kaksoisneulalla vielä kaula-aukon reunasta.




Näillä on sitten hyvä samistella syksyllä:)

Muoks: Tässä oman tunikan kaulus vielä kuvina. kaulus on kaula-aukkoa noin 15 cm pidempi, reunat tulee siis päällekkäin edestä.

 Kaulus pystyssä

 Toinen reuna käännettynä alaspäin


Molemmat reunat taitettuna.

6 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää. Harmi kun en kuvista saanut selvää, miten kauluksen nurkat menevät. Suippenevatko pääntielle kiinnittyen?

    VastaaPoista
  2. Joo, suippenee, mutta ei kauheen loivasti. Mäpäs nappaan huomenna kuvan ja päivitän sen tänne😊

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva tuo oma tunikasi ja kaulus on hienosti tehty!

    VastaaPoista
  4. kiitos:) päällä on kiva, vaikka kuvassa onkin vähä epämääränen:)

    VastaaPoista
  5. Kiitti kuvista. Tosi simppeli ja kuitenkin näyttävä juttu tuo kaulus :)

    VastaaPoista
  6. joo simppeli se on. ompelujälki on kyllä aika hurjan mutkaista:) koskahan sitä oppis käyttämään noita koneen merkkejä, että suorakin olis suoraa:)

    VastaaPoista