sunnuntai 17. elokuuta 2014

Poirot

Nimittäin Verson puodin. Kun kuulin tästä kuosista, heräsi mielenkiinto.

Mitä ihmettä voisi olla ihanan Christien mukaan nimetty kangas?

Ja sitähän se oli, mitä nimi lupasi. Ilmiselvä Poirot. Katsokaa noita viiksiä! Ihan kuin David Suchet itse, ötökäksi muutettuna. Tätä meille sitten muutti pätkä. Niin paljon rakastan Agatha Christien kirjoja, etten voinut jättää väliin (varsinkin kun pikkuapina huuteli olan yli, "äiti mä haluan ötökkäkangasta").

Onnettomuudeksi onnistuin melkein tuhoamaan kankaan. Esittelempä kuitenkin nämä onnettomat tekeleet. Älkää kurkiko saumoihin, varsinkaan kaulan sisäsaumaan:)

On muuten ollut aika paljon epäonnea viimepäivinä ompeluhommissa. Toivottavasti se nyt lakkaisi. Tai  jos keskittyisin hieman paremmin, ehkö onniksin olisi parempi:)




 Pitsireuna helmassa, framilon kaula-aukossa, rusetti edesä. Siinäpäs se, simppeli, mutta kiva (kuten sanoin, ei kannata tutkailla ompelujälkeä). Kaula-aukon ompelin ja purkasin 4 kertaa. Ihan vain siksi, että viimeinen kaksoisneula tusahti, enkä jaksanut odottaa uuden ostoa. No lopputulos oli kohtuu kamala. Kokeilin paria muutakin vaihtoehtoa, kanttia, pitsikumpparia, ennekuin päätin, että kaksoisneula, olkoonkin Prymin, on hankittava seuraavana aamuna. Onneksi kaula-aukosta ei tullut liian isoa lopulta, vaikka purku ja ompeluhommissa se suurenikin ihan kiitettävästi:)


Pikkuapinan paitaan ei riittäneet enään hihoihin kangasta, joten tein valehihat. Mutta mutta, ne kaipaavat taatusti hieman kaventamista vielä:) Lisäksi illan hämyssä resorin sävy näytti ihan samalta hihojen kanssa. Aamun valo paljasti karusti vääristyneen mielikuvan.



Muuten Christie on kautta-aikojen lempikirjailijoitani. Muutama harvinaisuus minulta puuttuu vielä kirjahyllystä, mutta muuten ne ovat kaikki tallella. Opettelin lukemaan kreikkaa Christien avulla -ostin tutun dekkarin kreikaksi ja aloin tavaamaan:) Kun juoni oli jo valmiiksi tuttu, oli kirjan lukeminen paaljon helpompaa! Suomenkielinen versio kulki rinnalla vaikeita kohtia varten, siitä sai paljon tukea. Suosittelen kaikille uuden kielen opiskelijoille tätä tapaa!


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana...auttaisiko tällainen meidän neidin ötökkä kammoon :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin pelätään kaikkia ötököitä aika hysteerisesti (kun muistetaan:). Siksipä ihmettelin aika paljon, että nuori neiti tämän kankaan valitsi:)

    VastaaPoista