torstai 14. elokuuta 2014

Palomies- tyttö

Pikku apina bongasi taannoin ompelukaapista Majapuun pinkkiä palomiesneulosta.

Äiti mä haluun!

Sovimme, että jos neiti menee reippaasti nukkumaan, kerkiää äiti ommella puseron aamuksi. No toisin kävi, nuori neiti ei jaksanut taaskaan nukkua, joten paidan ompelu jäi siltä illalta. Aamulla neiti syöksyi kimppuun, ja pettymys oli ihan kohtalainen, kun selitin ettei paita ole valmis.

Miksi äiti?

No lupasin sitten ommella paidan, kun neiti menisi hetkeksi harjoittelemaan päiväkotiin. Ja niin ompelinkin. Kaavana on joku Ottobren raglan-hihainen paita, yksityiskohtien ideat ja ompeluohjeet toisesta, paljon isompien tyttöjen Ottobre mallista.

Mummi oli napannut muutamaa viikkoa aikaisemmin pikkuapinalle tarhahousuiksi Marimekon oranssit ja keltaiset housut. Niihin meillä ei ole mitään sopivaa yläosaa, joten päätin muokata palomiespaidasta sellaisen. Siksipä resoreiksi valitsin oranssin ja keltaisen, taskuun pinkki-oranssin. Hermot ja aika eivät antaneet minun ommella kuin yhden taskun paitaan:) Todellakin, taskujen kohdistaminen on syvältä, eikä puolen tunnin pikasurautukseen se kuulu, ainakaan meillä:)






 Kovin ollaan kuvassa vakavana, vaikka paita tai tunika oikeastaan, olikin mieluinen:) Hassulta näyttää kuvassa, mutta kyllä tästä ihan kiva tuli:)



2 kommenttia:

  1. Parasta onkin se, kun vaate on saajalle mieluinen! Kiva tunika :)

    VastaaPoista
  2. joo, ja pieni neiti aikoo itsekkin ommella kun kasvaa isoksi, kuulemma:) Kiva jos saa tartutettua tähän nuorisoon ompeluiloa!

    VastaaPoista